注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

chinaxiaoenemma的博客

 
 
 

日志

 
 

中英--2016.12.22 New Concept English-- Lesson 1 ----- Excuse me! 新概念英语第一册  

2016-12-22 10:59:25|  分类: 中英双语 新概念 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

http://www.lizhi.fm/1991506/2589089258755648518   新概念英语lesson 17---Tired and thirsty. 

http://www.lizhi.fm/1991506/2586877593269965318 新概念英语lesson 15---Your passports, please. 

http://www.lizhi.fm/1991506/2585077857881860614    新概念英语 Lesson 13  A new dress.

http://www.lizhi.fm/1991506/2583320477523602950   新概念英语 Lesson 11  Is this your shirt?

http://www.lizhi.fm/1991506/2581123326873911302    新概念英语 Lesson 9  How are you today?

http://www.lizhi.fm/1991506/2579827582485904902   新概念英语 Lesson 7  Are you a teacher?

http://www.lizhi.fm/1991506/2578535012077252102     新概念英语 Lesson 5  Nice to meet you.

http://www.lizhi.fm/1991506/2577280394149525510    新概念英语 Lesson 3  Sorry sir

http://www.lizhi.fm/1991506/2575762307892599814     新概念英语Lesson 1  Excuse me  

   Hello,everyone. my name’s Xiaoen . I am very glad to meet you all here. Today we will learn New Concept English Book 1 , Lesson one---Excuse me.We will divide it into eight parts to learn it. 大家好。我叫Xiaoen。很高兴能和大家在这里相识。今天我们将学习“新概念英语1册,第一课-对不起”,我们将它分为八个部分来学习。

   我会用英文和中文两种语言讲给大家,目的是在大家学习的同时,可以练习一下自己的听力。 一些新的单词大家听多了,见多了,也就记住了。Are you ready? 大家准备好了吗?

   First part:We first look at a video,after you watch it,please answer this question.Whose handbag is it? 我们先看一段视频,看之后,请回答这样一个问题,是谁的手包?

http://m.video.1kejian.com/foreign/brand/2489/

So now can you answer this question? Whose handbag is it? The answer is the woman's.现在你能回答这个问题了吗?这是谁的手提包?答案是那位女士的。

   The second part: How does one convert a statement in simple present tense into a question? 如何将一个简单现在时的语句转换成一个问

    For example: This is your handbag. It's a simple present tense.这是一般现在时。If we want to convert (转变) it into a question,then we need to transpose(变换顺序) the verb "is" and the subject (主语)"this".如果我们想把它转换成一个问,那么我们需要变换动词is和主语thisThe period(句点) should be changed into a question mark at the end.那么句子中最后的句点应该变成一个问号The subject-verb order(顺序) in a question is inverted (倒装的).主语和动词在疑问句中是颠倒过来的。  

    In standard(标准)English,questions always use subject-verb inversion倒装. 标准英语,Be动词的疑问句,总是使用主谓倒转。In speech(讲话),“Yes and No”questions have a rising tone, a statement has a neutral or falling tone. 我们在说话时,一般疑问句带有一个升调,但是陈述句带有一个平调或者是一个降调。For example:Is this your coat? This is a question.Answer: Yes,it is mine.or No, it is not my coat.Mine is red. Yes and No questions are rising tone.意思是,当你的回答是Yes 或者 No,那么它的问句的最后那个词我们将读作升调Is this your coat(升调)

Except“Yes-No”questions,the word at the end are falling tone.表示如果你的回答不是yes 或者 no. 那么它的问句的最后一个词我们将读作降调For example: Where is your book(降调)? How did you tear your trousers(降调)? When did you buy your scarf(降调)?  These are special questions.

   The intonations语调 for some questions can be rising, falling or neutral. It depends on the situation, what the speaker is emphasizing and how they are feeling. 关于疑问句的语调,我们使用升调,中立,还是降调,这取决于情况,说话者在强调什么,和他们的感觉如何。

   The third prat: The vocabulary in "Lesson one " includes -----

excuse me对不起    pardon 原谅   handbag(女士)手提包   thank you 谢谢你    very much.非常感谢 

   The fourth part: Language point

Fist----Excuse me 

   This forms it is often used to apologize when we want to attract the attention 吸引注意力 of others, to disturb打扰 others, or interupt中断 others , usually you can use this expression表达. For example: To a stranger for directions, use others phone, from his way around in others in the banquet or meeting to leave for a while and so on can be used. 这种形式往往是用来道歉的时候,我们要吸引别人的注意,打扰别人,或中断别人的谈话,通常你可以这样表达。例如:向陌生人问路,用别人的电话,从他身边经过或者是在别人的宴会或会议离开一段时间等可以使用。

Second----Yes?

   We are going to use the word reading rising tone, said some not sure or ask, also contains the meaning of each other to go on, please. Equivalent to相当于 the Chinese in the, “ What's the matter? ”“What's wrong?” 我们说话时,yes 读升调,表明你对对方说的话不确定,有问对方的意思,也包含了让对方继续说的意思,相当于中国的。 怎么了? 发生了什么?

Third----Pardon?

   When we didn't hear or didn't understand each other对方, and hope each other can repeat it, you can use this expression. Pardon is the form of a thumbnail缩写. Its complete sentence should be ---I beg your pardon? 当我们没有听到或不理解对方,并希望对方可以重复它,你可以使用这个表达式。Pardon是缩略的形式。完整的句子应该是I beg your pardon

Fourth----Thank you very much. 

   In life, if we want to thank a man, we can also say so--- Thank you.   Thanks.   Thanks a lot. 在生活中,如果我们要感谢一个人,我们也可以这么说Thank you.   Thanks.   Thanks a lot.

   The fifth part  Learning English Numbers ( 1 to 10)

1---one   2---two  3---three   4---four     5---five 6---six     7---seven    8---eight    9---nine   10---ten

   The sixth part  word study

Watch手表   coat外套     coat and skirt上衣和裙子   dress 连衣裙,衣服 服装,打扮, 给...穿衣,穿着 skirt裙子   braces skirt 吊带裙     casual dress休闲连衣裙    evening dress晚礼服   shirt 衬衫

blouse 女装衬衫,宽松的上衣  

The shirt and blouse are a perfect match. 这裙子和衬衫搭配得十分好。

You have good taste in dress. 你对服装有很好的品味。 

What dress should I wear?我该穿哪件衣服呢?

It's common sense to dress more warmly when it gets cold. 天冷了要穿得暖一点,这是常识。

They dressed warmly. 他们穿得暖暖的。

How should you dress? 你将怎样着装?

   The seventh part  Grammar in use

General questions一般疑问句

General questions according to按照 its structure结构 is divided into分为 several kinds. Through the subject-predicate主谓 inversion倒装 can be with statements陈述 into general questions. Be is a general designation. Be verb includes包括---am, is, are, were, was, 

    一般按其结构分为几种。通过主谓倒置可以将语句变为一般疑问句。Be是一个统称。Be动词包括an, is, are, were, was.

    Declarative sentence(陈述句)------- This is your watch.

   Interrogative sentence(疑问句)-------Is this your watch? 

   In this lesson, we learned (the basic sentence pattern )基本句型is a general question. Is this your....?and it must answer Yes, it is.在本课中,我们学习了基本句型一般疑问句。这是你的...吗?它必须回答---是的,它是。

   The eighth part  Exercises-- Fill in (填写)the bracket(括号), from each of the four options(选项) selected(挑选) the right one. 第八部分是练习。一会大家可以做一下,如有什么疑问可以发私信给我。

   

    Additional part:增加部分

I, you, he, she , it , we , they.     主格

me, you, him, her, it, us, them.  宾格

mine, yours, his, hers,its, ours theirs           名词性物主代词

my, your, his , her, its, our , their       形容词性物主代词

例如 this is my paper.  这里的 my 是形容词性的

 the paper is mine. 这里的mine是名词性的

 

    国家人名,地名,它是分名词与形容词的

比如:America 作名词表示“美国”,American 做名词表示“美国人”做形容词表示“美国的,美国人的”

在比如:Swede 做名词表示“瑞典人”,Sweden 做名词表示“瑞典”,Swedish 做形容词表示“瑞典的”前面加“the”也可以表示“瑞典人”

Normal sentence's structure: 一般句型结构
1)S = Subject主语, V = Verb动词, O = Object宾语.
 He (s) likes (v) me (o) - Does he like me?
   When it's in the present tense, "Does" is added before the main subject when it's a singular pronoun/noun - also removes the "s" from the main verb too, since "Does" has already been added, it's no longer necessary, just like in my example.

“does”是在主语前加入的,当它是一个单数代词/名词要从主动词中删除“s”,因为“does”已经被添加,它不再是必要的,看例句He  likes me - Does he like me?

2)S = Subject主语, V = Verb动词, O = Object宾语.

 They(s) do(v) it(o) - Do they do it? 
   When it's a plural pronoun/noun:当主语是复数时,Add "do" in front of the main pronoun /noun and go on with the rest of the sentence normally.主语前面加上do,然后继续,其余的句子正常。

   Today we have learned about New Concept English Book 1-- lesson one--Excuse me. I hope you practice more. It's best to recite the lesson. We learned the main structures(主要结构) is this your.... and yes, it is. To do more practice, it is better to speak out loud. The main goal is to enlarge (expand) our vocabulary.OK. 今天我们就学 这么多。 Thank you very much, see you next time. 

1--  (     ) am a student,  and  (    ) sister is a nurse.      

A: My / I     B: I / I      C: Me/ my        D  I / my           

2-- Excuse me!  Is this (   ) coat?        

A. your  B:yours  C: you     D  yous

3--Carol and I (       ) student, and  (     ) parents are doctors.   

A:am  / my    B:  are /our    C: is / her     D:  are / we 

4--- Is this handbag (       )?   

A:her    B:  hers   C: she    D:  she's 

Hers----她的(she的名词性物主代词),hers相当于her handbag.

5--- Is this your pencil?   (     ). 

A:Yes, this is  B: No, it isn't my    C: Yes, it is    D:  Yes, it is my

6---Is this your brother? Yes,(      ).   

A: he is     B: this is      C: it isn't          D:  it is 

7---This is my sister. (          ).     A:Good morning      

B: Nice to meet you.      C: Nice to meeting you.     D:  How are you?

8---Is this your sister? (        ) .        

A: Yes, she is     B: Yes, he is    C: Yes, you are     D:  Yes, it is.

9---Mark Twain was (    ) American writer.        

A: the       B: a       C:          D:  an

an 用在元音音素前

10---Is this your sweater, Joy?  No, it's not (   ) sweater. (   ) is yellow.  A:my /Mine   B: mine /My   C: mine /Mine    D:  my / My

My 我的(I的所有格).  mine 我的(I的名词性物主代词),mine相当于my sweater.

11---What(   ) the number of the girls in your class?  About twenty.      

A: am       B: are       C:be       D: is

Is 是(be的第三人称单数形式)number 数量,常用单数

你班里的女生的数量是多少?大约20个。

12--- Do you know the woman in the red dress? Certainly. She's Mrs. Xu. She teaches (  ) English. 

A: our       B: ours     C:we       D:us   

us我们(we的宾格)  teach sb(宾格)sth教某人...

13-- My parents gave (  ) a nice toy dog for my birthday.   

A: I      B: mine        C:me            D: my

Me 我(I的宾格). give sb(宾格)sth给某人东西。 my parents 主语。  give 谓语。   a toy dog宾格。     me 定语 。 nice 形容词.   my birthday 状语。

14---I met Kate on (  ) way home yesterday.    

A: his     B: my       C:ours         D: me 

on ones way home在...回家的路上。

15---When Yang Liwei came back from space太空, many reporters interviewed (   ) and got some first-hand information.        

A: his     B: himself       C:him          D: he    

him 他(he的宾格). interview sb(宾格)采访某人.   

正确答案:1-D, 2-B, 3-B, 4-B, 5-C, 6-A, 7-B, 8-A, 9-D, 10-A, 11-D, 12-D, 13-C, 14-B, 15-C.

 


 

  评论这张
 
阅读(101)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017